Učenci in učitelji OŠ Milke Šobar – Nataše danes praznujemo. Več kot 600 udeležencev iz vseh koncev  Slovenije in tujine se je včeraj, 18. maja 2017, zbralo v Kulturnem centru Semič.

V okviru festivala “Igraj se z mano” so se učenci s posebnimi potrebami, učenci rednih osnovnih šol in vrtcev, upokojenci in prostovoljci vseh generacij družili v ustvarjalnih in športnih delavnicah. Sprostitev od toplega sonca in vrveža je ponujala dvorana, kjer so se predvajali kratki videi na temo “voda”, ki so jih ustvarili učenci in učitelji osnovnih šol s prilagojenim programom iz Slovenije in tujine v okviru mednarodnega projekta OŠ Milke Šobar – Nataše Video S-Factor 2017. V njem je letos sodelovalo kar 13 slovenskih in 6 tujih šol.

Na svečani zaključni prireditvi so bili razglašeni finalisti projekta in podeljene nagrade za prva tri mesta. Zmagovalec med slovenskimi videi je že drugo leto zapored Tretja OŠ Slovenj Gradec z videom “Bodi drugačen”. Zmagovalec v mednarodni kategoriji je OŠ “Voštarnica” iz Zadra in njihov video “Čuvajmo boje vode”. Med najboljše videe letošnjega projekta se je uvrstil tudi naš “Mlinček”, ki si je z videom OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto “S Kapljico na pot” v končni razvrstitvi delil tretje mesto.

Pri pripravi in izvedbi festivala Igraj se z mano ter zaključne prireditve Video S-Factor 2017 so pomagali: Društvo upokojencev Semič, Marija Kuzma, Lokostrelski klub Paradoks Črnomelj, Večgeneracijski center Marela – Hiša sadeži družbe Metlike, Društvo za kulturo inkluzije, Prostovoljno gasilsko društvo Črnomelj, KBŠ, RIC  Črnomelj, TIC Semič, KC Semič, OŠ Belokranjskega odreda Semič, prostovoljci iz SŠ Črnomelj in MC BIT Črnomelj ter drugi prostovoljci iz Bele krajine in tujine.

Prireditev so finančno in materialno podprli: Tine & Co. d.o.o., podjetje za šport, turizem in rekreacijo, Gvo, gradnja in vzdrževanje telekomunikacijskih Omrežij, d.o.o., Lekarna Vrščaj, KRKA d.d., Občina Semič, Kmetijska Zadruga Metlika Z.O.O., Elektroinstalaterstvo Vranič, Čistilni servis Marija Severinski s.p., OMV Črnomelj in Bar Odeon, Figura-Ms, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Zavarovalno zastopništvo Marko Težak s.p., Montaže in ostale storitve Peter Videtič s.p., Expres servis Vardič Stipo s.p., Grafične storitve Robert Glazer s.p., A-SPRINT d.o.o..

Iskrena hvala in čestitke vsem sodelujočim, ki ste znova dokazali, da imate tisti S-Factor!

Vlasta Lah, Nina Aupič

no images were found

Dostopnost