V torek, 23. junija 2015, pa smo v Srednji šoli Črnomelj pripravili slavnostno zaključno prireditev, ki so se je udeležili naši učenci, učitelji, povabljeni gosti in drugi obiskovalci.
Prireditev, ki je potekala v evrovizijskem duhu, je povezovala in bogatila z glasbo srčna Erika Kralj. Po predstavitvenem filmčku S-Factorja je zbrane pozdravil in predstavil pot mreženja šole ravnatelj gospod Matjaž Barič. Za tem sta vodji projekta učiteljici Vlasta Lah in Ajda Skrbinšek predstavili svoje vtise z izobraževanja v Londonu, o izkušnji, povezani s snemanjem, montiranjem filmčkov.
Sledil je ogled tekmovalnih videov iz šestih držav. Ni dvoma, da sta naša filmčka požela največji aplavz – potrditev mentoricama za odlično opravljeno delo in priznanje vsem učencem, ki so sodelovali pred kamero.
Na prireditvi sta bili tudi dve žiriji. Eno so sestavljali: županja občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič, ravnateljica SŠ Črnomelj Elizabeta Prus, novinarka Vašega kanala Verica Marušič, predsednik Mladinskega centra Bit Črnomelj Klemen Vitkovič, predsednik uprave Tilie Andrej Kavšek, glasbenik Robert Strmec, filmar Uroš Raztresen, tiskar Rober Glaser in predstavnika strašev Branka Joh in Roman Košmerl. Druga žirija pa je bila iz vrst dijakov SŠ Črnomelj, varovancev VDC Črnomelj in učencev OŠ Milke Šobar – Nataše.
Člani žirije so povedali, da so posnetke spremljali čustveno, a svojo nalogo so opravili korektno in v skladu s pravili ocenjevanja. Tako so podali svoje glasove iz Slovenije za tri najboljše posnetke. To je bil tudi osrednji namen zaključne prireditve.
Preko video povezav smo pozdravili udeležence projekta v Angliji in Grčiji ter izvedeli izzide glasovanja v Angliji. V naslednjih dneh bodo podobne prireditve izvedle še ostale članice projekta in pridobile ustrezne  glasove. Trije finalisti bodo prikazani na osrednji prireditvi S-Factorja 9. julija v Sheffieldu v Angliji.
V mozaiku jubilejnega S-Factorja manjka samo še nekaj kamenčkov, da bo zažarel. Želimo si, da čim bolj močno za našo sončno šolo.
Oglejte si videe in glasujte zanje tudi vi do petka, 26. junija 2015,  http://www.momentum-interactive.co.uk/