Člani žirije mednarodnega festivala videov  S-Factor 2021:

Janez Jaka Pucihar, urednik, glasbenik, režiser in rotarijec

Urednik, redaktor, režiser in glasbenik … Več kot 35 let je bil zaposlen na RTV Slovenija. Leta 1990 je bil ustanovni član Rotary kluba Ljubljana, predsednik RC Ljubljana leta 1997/1998 in je že 30 let član kluba. Vodja in soavtor projekta Dobrodelni Miklavžev koncert, ki bo letos že devetindvajseti. Že 29 leto nastaja v sodelovanju z Rotary districtom 1912 Slovenija, Rotary klubom Ljubljana in RTV Slovenija. Vsa zbrana  sredstva so že leta namenjena osnovnošolcem iz socialno ogroženih družin širom Slovenije … DOBRA MISEL JE MATI DOBRIH DEJANJ!

Maja Weiss, filmska scenaristka, režiserka, producentka, pedagoginja

Scenaristka, režiserka, producentka, pedagoginja. Avtorica igranih, dokumentarnih filmov, čez 50 del, okrog 40 nagrad doma in v tujini. S sestro Ido Weiss 1998 sta ustanovilI Bela film (www.belafilm.si). 2010 ustanovi Zavod Maja Weiss, zavod za kulturne dejavnosti. Pobudnica Filmskega tabora Kolpa (2008) za srednješolce, mentorica dokumentarne delavnice. Predavateljica na Ekonomski šoli Novo mesto, višji strokovni šoli. Članica Evropske filmske akademije, Društva slovenskih režiserk in režiserjev, Društva Aspi- društvo za pomoč mladostnikom in odraslim s spektroavtistično motnjo (https://www.drustvo-aspi.si/). Prišteva se med filmske aktiviste, saj s svojih delih obravnava teme, kot so revščina, nacionalizem, genocid, begunstvo, vojna, enakost spolov in drugačnost.

Gregor Pečan, predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva Slovenije

Predsednik združenja ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva Slovenije. Čim več časa skuša preživeti bodisi na gorskem kolesu ali pa kar peš. Na nesrečo pa časa nima prav dosti, ker je ravnatelj OŠ Janka Modra Dol pri Ljubljani. K sreči ima svoje delo rad, tako, da manj trpi, kadar je zunaj lep dan, on pa mora biti na delu. Rad ima tudi gospodinjska opravila, kot je likanje kavča, ali pa jo pobriše iz kuhinje.

Irena Plut, direktorica KC Semič

Irena Plut že skoraj sedem let  vodi Kulturni center Semič, belokranjsko stičišče kulturnega dogajanja.

Delo v Kulturnem centru ni nikoli monotono. Dinamičnost in raznolikost zagotavljajo področja, ki jih pokriva: kultura, turizem, šport in mladina.  Spremembe znotraj njih in med njimi te dnevno urijo v prilagajanju in usklajevanju, nemirni duh pa išče več in boljše.

Znamenje v katerem je rojena ji ne ravno olajša njenega delo. Dvojčka v njej se prerekata: eden pravi da, drugi ne.  A pri S-faktorju sta enotna: Da, sodelujemo, pomagamo in rastemo skupaj.

Robi Lozar, akademski slikar, samostojni ustvarjalec na področju kulture

Leta 1993 je diplomiral pri prof. Metki Kraševec na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Leta 1992 je prejel študentsko Prešernovo nagrado Akademije za likovno umetnost v Ljubljani. Od leta 1995 do 2000 je opravljal delo odgovornega ali glavnega urednika revije Likovne besede. Od 1994 ima status samostojnega ustvarjalca na področju kulture. Živi in dela na Butoraju, v Beli krajini. Do sedaj je večkrat samostojno razstavljal ali sodeloval na številnih razstavah doma in v tujini. Trenutno je umetniški vodja Novomeških likovnih dnevov.

Mojca Lipec - Stopar, profesorica defektologije, visokošolska učiteljica na PeF Ljubljana

Mojca Lipec Stopar, profesorica defektologije, je visokošolska učiteljica na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer sodeluje pri izvajanju programov za bodoče specialne in rehabilitacijske pedagoge, logopede, socialne pedagoge in razredne učitelje. Znanstveno in strokovno sodeluje s številnimi ustanovami na področju vzgoje in izobraževanja – tako doma kot v tujini. 

Paul Oxborough, kreativni direktor organizacije Momentum World

Kreativni direktor nevladne organizacije Momentum World iz Združenega kraljestva. Zagotavljajo mednarodne izobraževalne priložnosti in treninge za mlade. Veliko mu pomeni inkluzija in izobraževanje ter usposabljanje mladih ljudi. Počuti se počaščenega, da je lahko del projekta S-Factor. Vsem šolam in mladim želi veliko sreče in jim sporoča “Vsi ste zvezde!”

dr. Katja Vadnal, predsednica Zveze Sožitje - zveze društev za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju Slovenije

Dr. Katja Vadnal predseduje Zvezi Sožitje od leta 2006. V tem času se je iz lastne izkušnje z vnukom z Downovim sindromom, iz izkušenj številnih drugih članic in članov  51 društev Sožitje ter iz pogovorov s strokovnjaki in odločevalci veliko naučila o svetu otrok, mladostnikov in odraslih z motnjami v duševnem razvoju in njihovih svojcev, saj je področje njenega poklicnega dela kmetijstvo. Prepričana je, da mora biti Slovenija prijazna in spoštljiva do vseh svojih ljudi, tudi otrok, mladostnikov odraslih in starostnikov z motnjami v duševnem razvoju in njihovih svojcev.

Nejc Mihelič, študent 2. letnika Višje strokovne šole smer medijska produkcija Novo mesto

Študent drugega letnika Višje strokovne šole Novo mesto, smer Medijska produkcija.

Zanima ga glasba in z le-to povezani filmi in oddaje ter avtomobilizem. Redno spremlja nadaljevanko New Amsterdam ter, ko je še bil na TV-sporedu, tudi Dobrega zdravnika (The Good Doctor) in občasno tudi serijo Škorpijon (Scorpion). Zadnji dve seriji sta mu všeč, ker so glavni junaki v njih osebe s posebnimi potrebami. Zelo dobro se spozna na to kdo izvaja katero pesem ter koliko so dolge. Že 12 let trenira karate, imenovan Ryukyu Kempo, in ima vijoličen pas, drugo stopnjo. Njegovo življenjsko vodilo oz. moto je: “Don’t worry, be happy (Bobby McFerrin) oziroma “Ne skrbi, bodi vesel.”