V petek, 20. 1. 2017, so se  v Črnomlju zbrali udeleženci letošnjega mednarodnega projekta Video S-Factor, ki ga že drugo leto zapored organizira OŠ Milke Šobar – Nataše, Črnomelj.

Projekt Video S-Factor 2017 temelji na predstavljanju zmožnosti in ustvarjalnosti oseb s posebnimi potrebami širši javnosti skozi videe. V letošnjem projektu sodeluje 14 slovenskih šol s prilagojenim programom ter 6 šol za otroke s posebnimi potrebami iz petih tujih držav.

Skupna tema vseh videov v letošnjem letu je voda. Pri pripravi bodo letos poleg učencev s posebnimi potrebami sodelovali tudi učenci rednih osnovnih šol.

Po ogledu in predstavitvi naše šole je 25 mentorjev iz Slovenije in Hrvaške dobilo podrobnejše informacije o poteku projekta. Sledila je delavnica, v kateri so spoznali osnovna pravila snemanja in priprave na snemanje filmov. Preizkusili so se tudi v snemanju in montiranju kratkega filmčka. Udeleženci so ob druženju izmenjali tudi izkušnje o delu z otroki s posebnimi potrebami, primerjali sistem izobraževanja v Sloveniji in na Hrvaškem ter spletli nova poznanstva in prijateljstva.

Videi, ki bodo nastali v okviru projekta, bodo javnosti predstavljeni preko javnega glasovalnega portala v začetku maja 2017. Projekt se bo zaključil 18. maja 2017 s finalno prireditvijo in razglasitvijo najboljših videov v KC Semič. Dogodek bo potekal združeno z mednarodnim festivalom Igraj se z mano, kjer se boste lahko obiskovalci vseh generacij v mnogih ustvarjalnih delavnicah družili z otroki s posebnimi  potrebami.

Kako smo se imeli lani, si poglejte v kratkem filmčku:
Na naši spletni strani si lahko ogledate tudi videe, nastale v lanskoletnem projektu Video S-Factor.

http://www.osmsn.si/projekt-video-s-factor-2016/

Vlasta Lah

Dostopnost